کد مطلب: 119433
پيش‌بيني نفت ۶۵ دلاري در بودجه ۹۴
تاریخ انتشار : 1393/08/14 11:04:46
نمایش : 1841
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس پيش‌بيني کرد قيمت نفت و دلار در بودجه ۹۴ کل کشور به ترتيب ۷۰ دلار و ۳۲۰۰ تومان در نظر گرفته شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عزت‌الله يوسفيان ملا در مورد قيمت نفت و شرايط کشور براي تهيه و تنظيم بودجه سال ۹۴ کل کشور اظهار داشت: قيمت نفت در بودجه هيچ‌موقع به صورت واقعي و منطقي نبوده و هميشه برپايه فرض و حدس و گمان است.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با تأکيد بر اينکه در بودجه‌هاي سالانه سه عدد و رقم فرضي در نظر گرفته مي‌شود، تصريح کرد: يکي از اين مباحث درآمدهاي نفتي است که شامل نفت و ميعانات گازي مي‌شود که با توجه به مسائل تحريم بايد پيش‌بيني کرد، در سال آينده ميزان توليد آن چقدر افزايش يا کاهش خواهد داشت.

وي فرض دوم را قيمت نفت عنوان کرد و گفت: موضوع ديگر قيمت نفت بوده که بستگي به شرايط سياسي و بين‌المللي دارد و بايد آن را براساس تجربه و نظرات کارشناسي ارائه کرد.

به گفته اين نماينده مجلس فرض سوم قيمت دلار است که نمي‌دانيم چه اتفاقاتي در حوزه‌هاي مختلف رخ خواهد داد، بلکه مي‌توان آن را براساس تجربه و جريانات سياسي و بين‌المللي پيش‌بيني کرد.

يوسفيان ملا از پيش‌بيني قيمت نفت ۶۵ تا ۷۰ دلاري در بودجه ۹۴ کشور خبر داد و يادآور شد: اگر قيمت نفت بالاتر از حد منطقي بسته شود، موجب کسري بودجه دولت خواهد شد و زماني که پايين‌تر در نظر گرفته شود مازاد آن به صندوق توسعه ملي خواهد رفت که موجب شکوفايي و رونق توليد و طرح‌هاي زيرساختي مي‌شود.

وي در مورد قيمت دلار در بودجه نيز عنوان کرد:‌ اين موضوع بستگي به مذاکرات هسته‌اي دارد و پيش‌بيني مي‌شود، حدود ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شود.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس پيش‌بيني کرد که اگر مذاکرات به نتيجه نرسيد نرخ دلار افزايش خواهد کرد و همچنين سال آينده احتمال دارد، يک ميليون بشکه نفت خام در روز بفروشيم که اکنون به خاطر مذاکرات اوليه هسته‌اي اين ميزان ۱.۲ ميليون بشکه در روز است.

يوسفيان ملا در پاسخ به اين سؤال که دولت چه الزامات و مباحثي را بايد در تهيه بودجه ۹۴ به منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي مدنظر قرار دهد، تصريح کرد: در قانون برنامه‌هاي ۵ ساله پيش‌بيني شده سالانه ۲۰ درصد اتکاي بودجه به نفت کم شود که تا پايان برنامه پنجم اين موضوع به صفر برسد، اما از آنجايي که دولت‌ها به دنبال ايجاد درآمدهاي غير نفتي نبودند، اين موضوع تاکنون محقق نشده است.

وي افزود: مي‌توانيم از طريق رونق صنعت فرش و معادن اتکا به درآمدهاي نفت را کاهش داد، اما در حال حاضر اين امکان وجود ندارد، زيرا در غير اين صورت بايد منابع و درآمدها از طريق ماليات و عوارض افزايش يابد که در حقيقت به مردم فشار وارد مي‌شود، زيرا ساير درآمدها مانند ماليات گمرک قابل توجه نيست.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس تأکيد کرد: براي کاهش اتکا به نفت نياز به برنامه‌ريزي بلندمدت و در عين حال توجه به توليد چند محصولي در بخش‌هاي مختلف لازم است.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html